Η Προέδρος της ΕΕ Ursula von der Leyen στην Αθήνα για το Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης

Home » News » Η Προέδρος της ΕΕ Ursula von der Leyen στην Αθήνα για το Εθνικό σχέδιο ανάκαμψης

Elit 17.6.2021

 

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» παρουσιάστηκε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την  πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Το φιλόδοξο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι ένα από τα εθνικά προγράμματα ανάκαμψης που εντάσσονται στο #NextGenEU. Στόχος του Next Generation EU είναι να υλοποιήσει το γενικότερο Σχέδιο Ανάκαμψης της ΕΕ συνολικού ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο αποβλέπει σε μια Ευρώπη πιο ισχυρή, πιο πράσινη και πιο ψηφιακή μετά το πέρας της πανδημίας.

Το #NextGenEU αντικατοπτρίζει τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΕΕ του μέλλοντος σε τομείς όπως η αειφόρος ανάπτυξη, η υγεία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Επικεντρώνεται στην ανάκαμψη, τη δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας, τη θετική αλλαγή και προπάντων στην αντιμετώπιση των αναγκών της γενιάς Ζ (16-24 ετών) -της επόμενης γενιάς Ευρωπαίων πολιτών.

H ELIT Language Services είναι υπερήφανη που παρέσχε υπηρεσίες διερμηνείας σε άλλη μια εκδήλωση-ορόσημο θεσμικού οργάνου της ΕΕ.