Διοίκηση

Χάρης Γκίνος

Ιδρυτής και Διευθυντής της ELIT Language Services

H ELIT Language Services ιδρύθηκε και διοικείται από έναν από τους εμπειρότερους διερμηνείς συνεδρίων στην Ευρώπη. Ο Χάρης Γκίνος εκπαιδεύθηκε ως διερμηνέας συνεδρίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες το 1985 και εργάσθηκε αρχικά ως υπάλληλός της. Ως ανεξάρτητος διερμηνέας συνεδρίων έχει καλύψει από το 1987 ως σήμερα πάνω από 3.500 συνέδρια και συναντήσεις υψηλού επιπέδου με έδρα τις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο, το Λονδίνο και την Αθήνα.

Προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, τις ελληνικές Κυβερνήσεις των τριών τελευταίων δεκαετιών, τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, πολυεθνικές επιχειρήσεις, πολυάριθμους ιδιωτικούς φορείς καθώς και σε Διεθνείς Οργανισμούς (Συμβούλιο της Ευρώπης, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΝΑΤΟ, ΟΑΣΕ, ΔΕΕ) και σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Συμβούλιο Υπουργών, Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κλπ. Συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο στις επίσημες επισκέψεις του στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων αυτή στον Λευκό Οίκο και κάλυψε τις επίσημες επισκέψεις των προέδρων Κλίντον και Ομπάμα στην Αθήνα. Εργάσθηκε επίσης για τις Ελληνικές Προεδρίες της Ε.Ε., την Επιτροπή Διεκδίκησης και την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, τη FIFA, την UEFA, τη FIBA καθώς και για την τηλεόραση για τις αναμεταδόσεις των πιο σημαντικών διεθνών γεγονότων.

Aποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και πήρε το πρώτο του πτυχίο από το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1985. Μετά σπούδασε Διαχείριση Ενέργειας στη Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών του Πανεπιστημίου ULB των Βρυξελλών.  Master of Arts in War Studies από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, 1988.  Maitrise στον τομέα «Διεθνής Πολιτική» από το Centre d’ Etudes des Relations Internationales et Stratégiques (CERIS) του ULB, Βρυξέλλες, 1990.  Διοίκηση Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2002.

Εργάσθηκε σε θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα για αμερικανικές πολυεθνικές με αντικείμενο την τεχνολογία για το περιβάλλον και την πληροφορική και έχει ικανή επαγγελματική πείρα στην οργάνωση συνεδρίων και τη διαφήμιση.

Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC), Project Leader στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) με αρμοδιότητα το πρότυπο ISO 23155 για τη διερμηνεία συνεδρίων και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ένωσης Διερμηνέων Συνεδρίων Σερβίας (DSKPS).