«Οδηγήστε με ασφάλεια»

Μήνυμα «Οδηγήστε με ασφάλεια» από την ELIT Language Services σε όλες τις γλώσσες του κόσμου

H ELIT Language Services κάλυψε τις ανάγκες διερμηνείας της διεθνούς Ημερίδας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η Ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου SMART (Sober Mobility Across Road Transport), από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), με την ευγενική υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση φορέων και οργανισμών στην Ελλάδα για την κατάσταση στη χώρα, όσον αφορά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και τις καλές πρακτικές σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για τη μείωση του αριθμού των θανάτων σε τροχαία συμβάντα που σχετίζονται με το αλκοόλ.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους παράγοντες από φορείς και οργανισμούς, όπως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η Τροχαία, το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα, που προσπαθούν με κοινό στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων στην Ελλάδα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ETSC Antonio Avenoso, σημείωσε στην εναρκτήρια ομιλία του ότι το 25% των θανάτων σε τροχαία στην Ευρώπη σχετίζεται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (6.400 άνθρωποι σύμφωνα με στοιχεία του 2016), ενώ το αλκοόλ αποτελεί την κύρια αιτία θανάτων σε τροχαία για τις ηλικίες 16-25 ετών. Ο κ. Avenoso δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα απογοητευτικά τελευταία στοιχεία για την οδική ασφάλεια στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως ο στόχος της μείωσης των θανάτων σε τροχαία συμβάντα κατά 50% μέχρι το 2020 φαίνεται πλέον σχεδόν αδύνατον να επιτευχθεί.