Η ELIT στο πλάι της Aegean

Η ELIT Language Services στο πλάι της Aegean

Σε μία λιτή αλλά πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση στον «Φάρο», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Aegean ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων ετών στην Ελλάδα:  $5 δισ. σε νέα αεροπλάνα για τον εκσυγχρονισμό και τη μεγέθυνση του στόλου της.

Η Aegean επέλεξε αεροπλάνα Airbus 320/321neo τα οποία προσφέρουν έως 15% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, σημαντικά μειωμένες εκπομπές ρύπων και θορύβου, και εμβέλεια αυξημένη κατά 600-1.500 χλμ. η οποία ισοδυναμεί με μία έως δύο επιπλέον ώρες πτήσης.Οι διερμηνείς της ELIT ήταν εκεί για την ηγεσία της Aegean, τα ανώτατα στελέχη της Airbus και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους.

Η σχέση της ELIT Language Services με τον χώρο της αεροπορίας είναι πάντως πολυεπίπεδη:  η ELIT είναι σταθερός χορηγός διερμηνείας και μετάφρασης του Athens Flying Week, κάλυψε την ταυτόχρονη διερμηνεία και τον σχετικό εξοπλισμό στη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αθήνα και στήριξε με τους διερμηνείς της το διεθνές συνέδριο General Aviation Roadmap in Europe and Greece με συνδιοργανωτές τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και την IAOPA Europe.