Η ELIT πάει Οξφόρδη και Λονδίνο

Η ELIT Language Services έδωσε το παρόν στην ετήσια Γενική Συνέλευση του παγκοσμίου δικτύου Συμβούλων Διερμηνέων Calliope Interpreters που διεξήχθη στις 11 Ιανουαρίου στην Οξφόρδη.

Την ELIT εκπροσώπησε ο Χάρης Γκίνος, αποκλειστικό μέλος του Calliope Interpreters για την Ελλάδα, τη Σερβία, την Τουρκία, τη Μάλτα και άλλες χώρες της ΝΑ Μεσογείου.

Στις Γενικές Συνελεύσεις του Calliope Interpreters συναντώνται μερικοί από τους πιο πεπειραμένους Συμβούλους Διερμηνείς συνεδρίων στον κόσμο οι οποίοι διαμορφώνουν τις εξελίξεις στον χώρο της διερμηνείας συνεδρίων.

Η ELIT Language Services ήταν παρούσα και στη συνεδρίαση της επιτροπής PRIMS της AIIC, της Διεθνούς Ένωσης Διερμηνέων Συνεδρίων, που πραγματοποιήθηκε 12 και 13 Ιανουαρίου στο Λονδίνο.

Περίπου 180 μέλη της AIIC συναντήθηκαν για δύο μέρες στο Λονδίνο για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τη δυναμική είσοδο της «απομακρυσμένης διερμηνείας» (remote ή distance interpreting) στον χώρο των συνεδρίων και των διεθνών συναντήσεων. Τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης τα μέλη της AIIC συμμετείχαν ενεργά σε σειρά προσομοιώσεων απομακρυσμένης διερμηνείας με τη συνεργασία εταιρειών τεχνολογίας.

Το Calliope Interpreters είναι το παγκόσμιο δίκτυο Συμβούλων Διερμηνέων της AIIC.  Η AIIC είναι η μόνη διεθνής ένωση διερμηνέων συνεδρίων στον κόσμο, ο θεματοφύλακας της ποιότητας στη διερμηνεία συνεδρίων από το 1953 και ο αναγνωρισμένος συνομιλητής των διεθνών οργανισμών.