Η ELIT πρώτη φορά στη Ρουμανία

Στην ELIT Language Services ανατέθηκε η διερμηνεία κατά τη διάρκεια του ιατρικού συνεδρίου “Oncology Patient Advocacy Group Forum” που διεξήχθη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2018.

Στο διήμερο συνέδριο συζητήθηκαν θέματα όπως η πρόοδος στη θεραπεία του καρκίνου, η σημασία της πρόληψης και η ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών.

Το παρόν από την Ελλάδα έδωσαν με ομιλίες και casestudiesη Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, ο σύλλογος στήριξης ασθενών ΕΥ ΖΩ, οι σύλλογοι καρκινοπαθών ΚΕΦΙ και ΣΥΝΕΧΙΖΩ και ο σύλλογος ασθενών ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ. Με τις καθηλωτικές παρεμβάσεις τους τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης και της στήριξης  που απαιτείται στον αγώνα της ζωής.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν συγγενείς ασθενών μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες, υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος τόσο ο ασθενής όσο και τα πρόσωπα γύρω του.

Η ELIT κάλυψε την απαιτητική διερμηνεία του συνεδρίου με διερμηνείς από 8 χώρες στα αγγλικά, ρουμανικά, ελληνικά, πολωνικά, ρωσικά, τουρκικά, αραβικά και εβραϊκά. Η στελέχωση της ομάδας έγινε βάσει των αυστηρών κριτηρίων της  ELIT Language Services για τους διερμηνείς ιατρικών συνεδρίων.