Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) εμπιστεύθηκε στην ELIT Language Services τη διερμηνεία κατά τη διάρκεια συνάντησης αφιερωμένης σε ένα θέμα πιο επίκαιρο από ποτέ, την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης. Η συνάντηση διεξήχθη την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας στην Αθήνα, με την ELIT να καλύπτει τον γλωσσικό συνδυασμό ελληνικά-αγγλικά.

Σε φορτισμένο κλίμα μίλησαν για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οργανώσεις όπως ARSIS, CARITAS, FAROS, METADRASI, NETWORK FOR CHILDREN’S RIGHTS, PRAKSIS, SOLIDARITY NOW, VELOS. Στα λόγια τους ακούγονταν οι φωνές όλων εκείνων των παιδιών που αδυνατούν να ακουστεί ο λόγος τους, οι ανησυχίες τους, οι φόβοι τους, οι δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά.

Το παρόν έδωσαν ο κύριος Philippe Leclerc, Επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, και πολλοί εκπρόσωποι ελληνικών αρχών.

Η συνάντηση έκλεισε με τον προβληματισμό του κοινού και την υπόσχεση όλων να προσφέρουν στα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον.